Rapidno raste interesovanje roditelja za upis u vrtić “Kestenko”

Odluka odbornika Skupštine opštine Kostajnica da ekonomska cijena za boravak djece u vrtiću Kestenko bude 242 KM od čega roditelji plaćaju 80 KM svojevremeno je obradovala brojne porodice u Kostajnici. U vrtiću Kestenko trenutno je smješteno 54 mališana. Upravo niska cijena, ali i dobri uslovi za boravak djece glavni su razlozi za porast interesovanja roditelja za upis u ovu predškolsku ustanovu.

Direktorka “Kestenka” Dragana Dejanović kaže da su i roditelji mlađe djece zainteresovani za upis svojih mališana u vrtić iako ustanova nema jasličku grupu već mještovitu grupu od 3 do 6 godina.

Predsjednik Skupštine opštine Kostajnica Nikola Janjetović za RTRS je izjavio da cijena od 80 KM, koju roditelji plaćaju za boravak svog djeteta u vrtiću, stimuliše roditelje da djecu upisuju u vrtić, i na taj način Opština provodi jednu od natalitetnih politika Republike Srpske.

Objekat dječjeg vrtića Kestenko u Kostajnici jedan je od najsavremenijih u Republici Srpskoj. Portparol opštine Kostajnica Aleksandar Pašić je za RTRS rekao: “Mi smo manja lokalna zajednica, ali se trudimo da po ničemu ne zaostajemo i za većim sredinama kad je u pitanju opremanje i rad ove dječje ustanove. Mislim da možemo slobodno reći da smo mi najponosniji na ovu ustanovu.”

Vrtić “Kestenko” počeo je da radi 1. septembra 2013. godine, a njegovu obnovu pomogli su Kabinet predsjednika Republike Srpske i delegacija Evropske Unije u BiH u okviru programa od poplava.

About kostajnica@gmail.com

Check Also

Željka Stojnić inspirisana majčinstvom, stvara unikatne predmete za mališane

Ona je majka predivne djevojčice od 7 godina i dječaka od 6 mjeseci. Željka i …