Saopštenje za javnost OO SDS-a Kostajnica

Poštovani članovi skupštinske većine u Skupštini opštine Kostajnica, opštinski odbor Srpske demokratske stranke apeluje na vas da zdrav razum pobijedi i da nađemo zajednički jezik kako bismo usvojili budžet za 2020. godinu.

Građanima je već poznato da je neusvajanje budžeta izborna strategija pojedinih političkih stranaka i priprema za lokalne izbore u novembru, te pokušaj nanošenja štete Srpskoj demokratskoj stranci, ali naša je dužnost da vas upozorimo da smo jedina opština u Republici Srpskoj bez usvojenog budžeta, i da po prvi put nakon 25 godina, odnosno od osnivanja opštine nemamo budžet, a da će najveću štetu da pretrpe svi građani Kostajnice, ponajviše socijalno ugrožene kategorije.

Neusvajanjem budžeta zaustavljamo osnovne aktivnosti opštine, tako da nećemo biti u mogućnosti finansirati komunalne usluge, kao što je odvoz smeća i košenje trave, te gradsku rasvjetu. Ugrozićemo sve socijalne kategorije, zaustaviće se sufinansiranje prevoza đaka, isplata stipendija i uopšte sva socijalna davanja. Ugrozićemo i rad svih korisnika budžeta, među kojima su vrtić Kestenko, Crveni krst, Radio Kostajnica, Centar za socijalni rad i ostali.

Zato apelujemo na vas još jednom da se, prilikom odlučivanja, vodite lokalpatriotizmom, da se odlučujete za ono što je u najboljem interesu našeg grada i da zadrav razum pobijedi lične interese i želje za obračunavanjem sa kadrovima SDS-a, jer dugoročno gledano, a posebno u ovim teškim vremenima, to svima nama samo nanosi još veću štetu.

 

About kostajnica@gmail.com

Check Also

Povratnik iz inostranstva prvi kandidat za načelnika opštine Kostajnica

Prema za sad još uvijek nevaničnim, ali definitivno provjerenim informacijama prvi kandidat za načelnika opštine …